Ondernemerschap & inclusie i.s.m. Blenders en I-Diverso

Over Blenders:

Blenders is een dynamische en onafhankelijke impactorganisatie die zich richt op innovatie, creativiteit, sociale en digitale inclusie, duurzaamheid en ondernemerschap. Wij zetten ons in voor kwetsbare groepen in onze maatschappij door hen actief te betrekken bij het vinden van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Ons werk is gecentreerd rond impact, generosity en lokale actie, met een waardering voor bottom-up initiatieven. We zijn erkend met het VOKA-duurzaamheidscharter en dragen bij aan de SDG’s via diverse initiatieven, zoals Digidak, Armen Tekort Kempen, de Circulaire Hub Kempen en turnUp academy. Ingebed in de groep WEB-Blenders willen we een betekenisvolle werkmaker zijn en zetten we ons in voor sociale economie en werkgelegenheid. Ontdek meer op onze website en podcast.

 

Over I-Diverso:

I-Diverso is ontstaan uit een organisatie die mensen met arbeidsuitdagingen op weg helpt naar een duurzame baan. Bij I-Diverso geloven we in de waarde van diversiteit en talent. Daarom bieden wij complete HR-dienstverlening aan organisaties en bedrijven, om deze diverse en talentrijke doelgroep volledig te omarmen. Met een uitgebreid netwerk van partners in heel Vlaanderen en Brussel, streven we naar inclusieve oplossingen die écht werken.

PROGRAMMA:

16:00 | Ontvangst
16:30 | Welkom door BAN Flanders
16:45 | Keynote van Heleen Caymax, I-Diverso
“Inclusieve ondernemingspraktijken: kleine stappen met grote impact”
17:05 | Groepsgesprek met van Artemis Kubala, Blenders
“Hope less, act more: inclusie, duurzaamheid en vooruitgang”
18:00 | Networking met een hapje en een drankje

 

Blenders over partnership met BAN Flanders:

De samenwerking tussen Blenders vzw en BAN Flanders is een krachtige kruisbestuiving. Blenders brengt sociale innovatie en inclusieve projecten, terwijl BAN Flanders expertise en investeringen in start-ups en groeiende bedrijven aanbiedt. Deze synergie kan leiden tot de ontwikkeling van duurzame, sociale ondernemingen die economische groei combineren met maatschappelijke impact. Zo kunnen we gezamenlijk sociale uitdagingen aanpakken, ondernemerschap stimuleren en een inclusievere economie bevorderen. Dit partnerschap versterkt de brug tussen sociale missie en zakelijke groei, ten voordele van de gehele gemeenschap.

 

Blenders over impact:

Impact bij Blenders vzw betekent het realiseren van tastbare, positieve veranderingen. Wij streven naar innovatieve oplossingen die meetbaar bijdragen aan een inclusievere en rechtvaardigere samenleving. Ons doel is het versterken van kwetsbare groepen, het overbruggen van kloven en het stimuleren van duurzaam ondernemerschap. Bij alles wat we doen, is het onze missie om een blijvende maatschappelijk relevante impact te maken.

Wat is sociaal ondernemen?

Over sociale innovatiefabriek

De Sociale Innovatiefabriek ondersteunt sociaal innovatoren en sociaal ondernemers (van pre-starter tot schaler), die vernieuwende oplossingen in de markt zetten voor complexe maatschappelijke uitdagingen. Ze organiseren netwerkactiviteiten, vormingen, coaching en een online kenniscentrum.

PROGRAMMA:

16:00 – 16:30 | Ontvangst
16:30 – 16:45 | Welkom door BAN Flanders & Officenter
16:45 – 17:05 | Keynote van Karen Hiergens, impactcoach
17:05 – 17:20 | ‘True’ or ‘False’ – Pittig debateren met stellingen
17:20 – 18:00 | Impakt Dating: One on one’s die voor jou het verschil maken
18:00 – 19:00 | Open buffet

“It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so” Mark Twain

Hoe maak je duurzame bedrijfsveranderingen?

Over Trividend:

Trividend is een publiek-privaat investeringsfonds dat risicokapitaal verschaft aan impact ondernemers:

  • focus op 3 doelgroepen: creatie van sociale tewerkstelling, circulaire oplossingen en sociale innovatie.
  • financiering in de vorm van achtergestelde leningen, converteerbare leningen en kapitaal.
  • ondersteuning van haar klanten bij het uitzetten van hun impact strategie en de monitoring van hun resultaten.
  • werkt vanuit een netwerkstrategie, en geeft toegang tot een breed netwerk van financiers, portefeuillebedrijven, maatwerkbedrijven, enz.
  • een erkende CV opgericht in 2001 en erkend als het Vlaams Participatiefonds voor de Sociale Economie.

PROGRAMMA:

16:00 – 16:30 | Ontvangst
16:30 – 16:45 | Welkom door BAN Flanders & Officenter
16:45 – 17:05 | Keynote van Pieter-Jan Van de Velde en Els De Mol (Trividend)
17:05 – 17:20 | ‘True’ or ‘False’ – Pittig debateren met stellingen
17:20 – 18:00 | Impakt Dating: One on one’s die voor jou het verschil maken
18:00 – 19:00 | Open buffet

Trividend over partnership met BAN Flanders:
“Sterke keuze van BAN Vlaanderen om impact ondernemen hoog op de agenda te zetten. Trividend wil met plezier haar 20 jaar ervaring in financiering van impact ondernemers delen met BAN Flanders. Het bundelen van de krachten past perfect in de netwerkstrategie van Trividend!”

Geld uitvesteren

Op het snijvlak tussen innovatie en business development

“De beste individuele inspanningen van organisaties en mensen wegen simpelweg niet meer op tegen de complexe en onderling verbonden marktuitdagingen van vandaag. Bedrijven die vandaag focussen op samenwerken i.p.v. concurreren maken meer impact. Daar zijn puurheid, durf, warmte en veerkracht voor nodig! Wij zijn dan ook enorm blij om te partneren met BAN Flanders en kijken uit naar de KICKOFF van het Impakt Kaffee op 4 oktober.”

Nathalie van Oost, Managing Partner en Tom Dekkers, CEO Merluno

Over Merluno

Merluno is de gids voor bedrijven die willen groeien in de B2B(2C)-wereld. Ze werken met zowel scale-ups als corporate omgevingen, vooral in IT & Tech, industrie, bouw en LifeScience. De kracht van Merluno ligt in het ontgrendelen van potentieel en het smeden van strategische allianties voor duurzame groei. Ze begrijpen je bedrijf, uw klanten en richten ons op waardecreatie, -vastlegging en -behoud.

Merluno heeft een eigen methodiek ontwikkeld die mensen helpt om impact te creëren en te valideren. Het leuke daaraan is de button ACTION. Want dat is ook net wat wij willen doen met de ImpaktKaffees, aanzetten tot dialoog, netwerken en actie.

Programma

16:00 : Ontvangst
16:30 : Welkom BAN Flanders
16:45 : Keynote van Nathalie Van Oost (Merluno)
17:05 : ‘True’ or ‘False’ – Pittig debateren met stellingen
17:20 : Impakt Dating: One on one’s die voor jou het verschil maken
18:00 : Open buffet tot 19:00

Wat is sociaal ondernemen?

Sociale innovatiefabriek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin bibendum risus elit, ac tincidunt ex tincidunt id. In sit amet ipsum euismod, lobortis metus a, vehicula felis. Donec ex metus, dapibus vel est at, pulvinar volutpat sapien. Ut sit amet ornare lacus. Praesent ut pellentesque mauris, ullamcorper hendrerit tortor. Nam vitae felis metus. In hac habitasse platea dictumst. Ut enim neque, molestie ut hendrerit sed, lacinia non justo. Vestibulum vel magna justo. Vivamus vel fermentum nulla, id condimentum purus. Curabitur lorem sapien, eleifend facilisis quam nec, vestibulum congue nunc.

Cras convallis felis mauris, vitae pretium neque pulvinar ac. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent tempus viverra consectetur. Quisque ex mi, condimentum vel mattis quis, efficitur ac erat. Etiam interdum dui sed elit euismod bibendum vitae pulvinar enim. Duis blandit ante vitae mi laoreet, eu facilisis leo sodales. Aliquam erat volutpat. Vivamus aliquet facilisis nisi nec ultricies. Sed pulvinar diam sit amet hendrerit sollicitudin.