Ondernemerschap & inclusie i.s.m. Blenders en I-Diverso

07 februari 2024

Kontoer Turnhout (Korte Gasthuisstraat 42)

logo blenders

Over Blenders:

Blenders is een dynamische en onafhankelijke impactorganisatie die zich richt op innovatie, creativiteit, sociale en digitale inclusie, duurzaamheid en ondernemerschap. Wij zetten ons in voor kwetsbare groepen in onze maatschappij door hen actief te betrekken bij het vinden van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Ons werk is gecentreerd rond impact, generosity en lokale actie, met een waardering voor bottom-up initiatieven. We zijn erkend met het VOKA-duurzaamheidscharter en dragen bij aan de SDG’s via diverse initiatieven, zoals Digidak, Armen Tekort Kempen, de Circulaire Hub Kempen en turnUp academy. Ingebed in de groep WEB-Blenders willen we een betekenisvolle werkmaker zijn en zetten we ons in voor sociale economie en werkgelegenheid. Ontdek meer op onze website en podcast.

 

Over I-Diverso:

I-Diverso is ontstaan uit een organisatie die mensen met arbeidsuitdagingen op weg helpt naar een duurzame baan. Bij I-Diverso geloven we in de waarde van diversiteit en talent. Daarom bieden wij complete HR-dienstverlening aan organisaties en bedrijven, om deze diverse en talentrijke doelgroep volledig te omarmen. Met een uitgebreid netwerk van partners in heel Vlaanderen en Brussel, streven we naar inclusieve oplossingen die écht werken.

PROGRAMMA:

16:00 | Ontvangst
16:30 | Welkom door BAN Flanders
16:45 | Keynote van Heleen Caymax, I-Diverso
“Inclusieve ondernemingspraktijken: kleine stappen met grote impact”
17:05 | Groepsgesprek met van Artemis Kubala, Blenders
“Hope less, act more: inclusie, duurzaamheid en vooruitgang”
18:00 | Networking met een hapje en een drankje

 

Blenders over partnership met BAN Flanders:

De samenwerking tussen Blenders vzw en BAN Flanders is een krachtige kruisbestuiving. Blenders brengt sociale innovatie en inclusieve projecten, terwijl BAN Flanders expertise en investeringen in start-ups en groeiende bedrijven aanbiedt. Deze synergie kan leiden tot de ontwikkeling van duurzame, sociale ondernemingen die economische groei combineren met maatschappelijke impact. Zo kunnen we gezamenlijk sociale uitdagingen aanpakken, ondernemerschap stimuleren en een inclusievere economie bevorderen. Dit partnerschap versterkt de brug tussen sociale missie en zakelijke groei, ten voordele van de gehele gemeenschap.

 

Blenders over impact:

Impact bij Blenders vzw betekent het realiseren van tastbare, positieve veranderingen. Wij streven naar innovatieve oplossingen die meetbaar bijdragen aan een inclusievere en rechtvaardigere samenleving. Ons doel is het versterken van kwetsbare groepen, het overbruggen van kloven en het stimuleren van duurzaam ondernemerschap. Bij alles wat we doen, is het onze missie om een blijvende maatschappelijk relevante impact te maken.